Luik

De grootste toeristische stad van Wallonië. Gelegen aan de Maas, die de stad van zuid naar noord doorkruist, met steile beboste heuvels omringd is dit zonder twijfel een pittoreske stad. Heel wat folklore en joviale, feestlustige inwoners met charme. Architectuur en artistiek leven bloeien hier volop.

Spannend stadsspel in Luik

Bekijk dit event

Op culinaire wandeling in Luik

Bekijk dit event

Luik & Guillemins

Bekijk dit event

Smaakvolle stadswandeling in Luik

Bekijk dit event

Wat zijn de blikvangers van de stad?

Bueren trap: Wie een mooi en bijzonder uitzicht wil hebben over de stad Luik moet even klimmen. Als je bovenaan de Bueren trap staat, na 373 treden, krijg je het mooie uitzicht kado. Gelukkig zijn er tijdens deze klim zo nu en dan bankjes te vinden om op krachten te komen.

Sint-Pauluskathedraal: Dit is de hoofdkerk van het bisdom Luik en dat is terug te zien aan zijn omvang. Het herbergt ook een bijzondere schatkamer met beroemde relieken van de Heilige Lambertus en Karel de Stoute.

Place Saint Lambert: Place Saint-Lambert is het hart van Luik, vanop dit plein kan je alle kanten uit. Wil je Luik culinair verkennen, dan stap je in de richting van Place du Marché en mocht je eerst willen winkelen dan start je hier.Of geef je de voorkeur aan originaliteit? Dan verken je eerst de Place Saint-Lambert onder de grond waar het interactieve museum Archéoforum gevestigd is. De ingang bevindt zich net voor de tunnel.

Luik batte markt: De zondagsmarkt La Batte is de grootste en oudste openbare markt van België (1e editie in 1561). In het centrum van Luik, strijken elke zondag meer dan 500 marktkooplui neer om de meest uiteenlopende producten aan de man te brengen: platen, kleding, bloemen, planten, schoenen, accessoires, maar ook en vooral lokale streekproducten! Hervekaas, Ardeense ham, ambachtelijke confituren, snoepgoed, Luikse siropen, … De markt trekt wekelijks honderden toeristen die van heinde en verre komen! Toegang: elke zondag van 8 u tot 14u30.

Wat zijn de niet te missen data?

30/09-11/11/2017: De Luikse foor

24/11-30/12/2017: Luik kerststad

22-24/02/2018: Festival van Luik

05-08/07/2018: Les Ardentes

14-16/08/2018: Feesten van 15 augustus in Outremeuse

Derde weekend van september 2018: Feesten van Wallonië

Oktober 2018: Nocturne van de “coteaux de la citadelle”

Wat zijn de lokale specialiteiten en kan je zoal eten en drinken?

Op het menu staan: Luikse balletjes, Luiks slaatje, ragoût, kalfsniertjes, Luikse wafels, pelet, Luikse koffie…

Op zoek naar een leuk adresje?

Une Gaufrette Saperlipopette: Lekkere Luikse wafels en nog veel meer.
As Ouhès: Heerlijke gerechten in een prachtig en gezellig kader. 
Chez Colson: hun motto: Ici tout est bon!