Luik

Luik is de grootste toeristische stad van Wallonië. Deze prachtige historische stad is gelegen aan de Maas die de stad doorkruist van zuid naar noord. Omringd met steile beboste heuvels is dit zonder twijfel een pittoreske stad. Luik heeft van oudsher de bijnaam “Vurige Stede”, een bijnaam waar de stad nog steeds trots op is.  Ze staat gekend voor heel wat folklore en charmante, joviale en feestlustige inwoners. Architectuur en artistiek leven bloeien hier volop.

Chocoladewandeling in Luik

Bekijk dit event

Op Pub Tasting Tour met zytholoog in Luik

Bekijk dit event

Spannend culinair stadsspel in Luik

Bekijk dit event

Op culinaire wandeling in Luik

Bekijk dit event

Luik & Guillemins

Bekijk dit event

Discover Luik, een unieke smaakvolle stadswandeling

Bekijk dit event

Enkele niet te data en events!

  • De Foor van Luik (6/10 – 11/11): pret voor de hele familie op de Luikse foor!

 

  • Fêtes de Wallonie (14/09/2018 – 16/09/2018): vier Wallonië met een gevarieerd aanbod aan cultuur, animatie en spektakel tijdens het weekend van Luik! De broederschappen die normaal het klooster bevolken met hun bedrijvigheid, laten je meegenieten van hun ambachtelijke huzarenstukjes in de Village des Confréries. Ook worden er prijzen uitgereikt voor culturele en sportieve verdiensten. Voor elk wat wils dus!

Wat zijn de blikvangers van de stad?

  • Bueren trap: Wie een mooi en bijzonder uitzicht wil hebben over de stad Luik moet even klimmen. Als je bovenaan de Bueren trap staat, na 373 treden, krijg je het mooie uitzicht kado. Gelukkig zijn er tijdens deze klim zo nu en dan bankjes te vinden om op krachten te komen.
  • Sint-Pauluskathedraal: Dit is de hoofdkerk van het bisdom Luik en dat is terug te zien aan zijn omvang. Het herbergt ook een bijzondere schatkamer met beroemde relieken van de Heilige Lambertus en Karel de Stoute.
  • Place Saint Lambert: Place Saint-Lambert is het hart van Luik, vanop dit plein kan je alle kanten uit. Wil je Luik culinair verkennen, dan stap je in de richting van Place du Marché en mocht je eerst willen winkelen dan start je hier.Of geef je de voorkeur aan originaliteit? Dan verken je eerst de Place Saint-Lambert onder de grond waar het interactieve museum Archéoforum gevestigd is. De ingang bevindt zich net voor de tunnel.
  • Luik batte markt: De zondagsmarkt La Batte is de grootste en oudste openbare markt van België (1e editie in 1561). In het centrum van Luik, strijken elke zondag meer dan 500 marktkooplui neer om de meest uiteenlopende producten aan de man te brengen: platen, kleding, bloemen, planten, schoenen, accessoires, maar ook en vooral lokale streekproducten! Hervekaas, Ardeense ham, ambachtelijke confituren, snoepgoed, Luikse siropen, … De markt trekt wekelijks honderden toeristen die van heinde en verre komen! Toegang: elke zondag van 8 u tot 14u30.

Wat zijn de lokale specialiteiten en kan je zoal eten en drinken?

Op het menu staan: Luikse balletjes, Luiks slaatje, ragoût, kalfsniertjes, Luikse wafels, pelet, Luikse koffie…

Op zoek naar een leuk adresje?