Gin workshop - overal in België

26 november 2018

Ontdek het Belgische ginlandschap!

Uitgekeken op het Belgische bier, maar toch zin in een verfrissing van Belgische bodem? Zoek niet verder, it’s gin o’clock! Verwacht jezelf aan een heerlijk drankje dat niet enkel een streling is voor de tong, maar ook voor het oog. Laat je meeslepen in de verhalen over dit populaire brouwsel, verteld door een bezielde mixoloog. Dat is nog niet alles, je krijgt de kans om zelf verschillende soorten gin te proeven, zodat je de subtiele nuances kan onderscheiden die elke gin uniek maken. Na deze workshop zal je indruk kunnen maken bij elk aperitief! Meer info    

Budget voor eindejaarsgeschenken verhoogd!

15 oktober 2018

Een goed team, dat is iets om te belonen. Leg dit jaar jouw collega's eens goed in de watten met een extra groot geschenk! Op bepaalde personeelsgeschenken betalen werknemers geen belastingen en werkgevers mogen de kosten aftrekken. Dat voordeel wordt nog groter nu de ministerraad de bedragen ervan indexeerde. Geschenken bij jaareinde, pensionering, eervolle onderscheiding of huwelijk volgen voortaan de evolutie van de levensduurte.  Op voorstel van minister van Werk Kris Peeters en minister van Sociale Zaken Maggie De Block keurde de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed. Het ontwerp voorziet volgende aanpassingen: Geschenken Sinterklaasfeest, Kerstmis of Nieuwjaar - Verhoging van 35 naar 40 euro.   Geschenken eervolle onderscheiding - Verhoging van 105 naar 120 euro. Geschenken voor pensionering - Verhoging van 35 naar 45 euro per dienstjaar en verhoging van het minimum- en maximumbedrag van 105 en 875 euro naar 120 en 1.000 euro. Geschenken huwelijk of bij verklaring wettelijke samenwoning - Het ontwerp wordt voor advies overgemaakt aan de Raad van State. Hoera!  

De Sint bij jou op kantoor!

13 oktober 2018

Tijd om de brave collega's te belonen!

Organiseer een chocolade- en/of biertasting bij jou op kantoor, en krijg royaal bezoek van die goede oude Sint! Alsof dat nog niet genoeg was, kan de heilige man speciaal voor u een dagje in zijn drukke schema vrijmaken om een chocoladewandeling te maken. Laat het ons snel weten, want de boot uit Spanje vertrekt weldra! Sinterklaas kan bijvoorbeeld aanwezig zijn op jouw: Evenement wordt volledig op maat aangepast

Wat is foodpairing?

03 mei 2018

Foodpairing is een methode, maar weet je welke methode het is? Ontdek het hier

Wat is een zytholoog?

06 april 2018

Zythologie is de samenstelling van de Griekse woorden zythos en logos. En een zytholoog is dus .... ? Ontdek het hier.

Ontdek de Top 5 HR-trends voor 2018

08 januari 2018

Welke ontwikkelingen gaan uw HR-agenda voor 2018 bepalen? Welke trends zullen van invloed zijn op uw werk als HR-professional? HR Praktijk zet het voor u op een rij. Ontdenk de HR trends en tips.

Wist je dat een teamevent volledig fiscaal aftrekbaar is?

17 oktober 2017

Enkel lof voor bedrijven die samen met de bedrijfsleiding en het personeel er jaarlijks gezamenlijk een dagje op uit trekken. Het bevordert de samenhorigheid tussen de collega’s en het hoeft niet gezegd dat dit dan ook een positief effect heeft op de bedrijfsresultaten van de onderneming zelf. De vraag die u zich misschien daarbij wel stelt, is hoe de fiscus dit bekijkt?  Benieuwd, klik hier.  

Ontdek de mooiste en verborgen plekjes tijdens een stadswandeling in Antwerpen!

12 juli 2017

Naast de grote blikvangers zoals het Rubenshuis, Museum aan de Stroom en Het Steen zijn er in Antwerpen tal van prachtige plekjes te vinden die enkel de inwoners kennen. De Antwerpse gidsen van Discover Belgium geven een aantal tips .


Een boottocht door Gent tijdens de Gentse Feesten?

12 juli 2017

Al sinds 1843 worden jaarlijks in de derde week van juli de Gentse Feesten gehouden in de Arteveldestad. Sinds het einde van jaren ’60 kregen de Feesten vorm zoals we ze vandaag nog steeds kennen: optredens, straatartiesten, braadworstkraampjes, zonovergoten terrassen en (tien-)duizenden toeristen in de binnenstad. Buiten een boottocht in Gent, hierbij alvast enkele tips om zeker niets te missen tijdens jouw bezoek aan Gent!

Het is lente! Geniet van de prachtige Belgische tuinen!

28 maart 2017

De ontluikende natuur staat opnieuw in de spotlights. De eerste lentebloemen tonen hun kopjes, frisse groene kleuren, bloesems alom… Tijd om deze betoverende landschappen en dit natuurschoon te ontdekken. Hierna enkele adresjes die u zeker zullen bekoren.